Consultancy en Kwaliteitshandboek

Consultancy en advies bij het kweken van insecten. 

Hoewel insecten in theorie een goed alternatief bieden voor conventionele eiwitbronnen, blijkt het kweken vaak nog een enorme uitdaging te zijn!


Dit omdat insecten vaak gevoelig zijn voor verschillende omgevingsfactoren, het is van essentieel belang om een ​​robuust en veelzijdig kweeksysteem te hebben dat een optimale productiviteit garandeert en tegelijkertijd de arbeid behapbaar te houden. Ons team heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen van insectenkweekksystemen, van klein- tot grootschalig, voor verschillende soorten. We werken in Nederland maar ook internationaal onder meer in Nigeria, Kenia en Oeganda.


In-house expert Mark van de Ven kweekt sinds 1998 insecten en gebruikt een praktische aanpak voor het opzetten van opfoksystemen op alle schalen tot 2000 kg per week, met verschillende soorten, klimaten en naar behoeften van de klant.


Kwaliteitshandboek voor insectenkwekerijen.

NGN biedt de mogelijkheid om een kwaliteitshandboek op te stellen. Hierbij streeft NGN naar een hoog niveau van consumentenbescherming en diergezondheid. Om hieraan te voldoen is het‘’Guide for Good Hygiene Practices’’ gepubliceerd (http://ipiff.org/good-hygiene-practices/). Het doel van dit handboek is om insectenkwekers te helpen de EU-wetgevinginzake voedsel- en voederveiligheid effectief toe te passen.


Om dit praktisch te maken voor insectenkwekers is er een kwaliteitshandboek ontwikkeld (beheersysteem voor voedsel- en voederveiligheid) door NGN die specifiek gemaakt kan worden voor uw kwekerij. Op deze manier wordt de voedselveiligheid van eindproducten gewaarborgd.  


Neem contact met ons op voor meer informatie.

New Generation Nutrition B.V. 2019 

feed the world now and in the future

NGN Pro-Active - NGN Products