Nieuwe datum en locatie!

De Nederlandse en Belgische insectenketen groeit. Insecten worden beschouwd als een veelbelovend en duurzaam ingrediënt voor feed en food. In het kader van het project Entomospeed wordt een aantal keer per jaar op diverse locaties een trendcollege “Kennismaking met de insectenketen” georganiseerd. (Voor meer informatie over het project Entomospeed klik hier)

Veel ondernemers in diverse sectoren zien de groei van insectenkweek als een kans. Het trendcollege kan duidelijkheid verschaffen en antwoorden geven op echte ondernemersvragen. Hoe begin je met insectenkweek, welke insectensoort kweek je best, wat heb je daarvoor nodig en waar kan je een kijkje nemen? De starters in de sector zitten met bijkomende vragen. Waar kan ik marktcijfers vinden voor het schrijven van mijn businessplan of hoeveel ruimte heb ik nodig en waar kan ik terecht voor relevante kennis?

Antwoorden liggen niet meteen voor het rapen omdat nog niet alles tot in de puntjes is uitgezocht en vastgelegd. Het college zal een overzicht geven van aanwezige kennis en ervaring, die handvatten biedt voor het starten van een commerciële insectenkweek. 

Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Insecten en marktkansen: de route van niche product naar bulktoepassing
  • Insectenkweek: stand van zaken productie en techniek.
  • Randvoorwaarden: wetgeving en kwaliteit
  • Starten in de insectenketen: economie, praktijk, planning
  • Automatisatie in de insectenkweek

De cursus wordt gegeven door HAS Hogeschool, NGN en wordt financieel mogelijk gemaakt door Interreg Vlaanderen-Nederland.

Doel van dit college is om aanwezige kennis en ervaring te delen als basis voor het starten van een commerciële insectenkweek. Er is ook ruimte om persoonlijke vragen te beantwoorden.

Praktisch:

Datum: donderdag 1 november

Tijd: 16.00 – 20.00 (er wordt gezorgd voor soep en een broodje)

Locatie: Fontys Venlo, Tegelseweg 255, Venlo

Kosten: Voor catering (soep, brood, koffie en thee) wordt een vergoeding in rekening gebracht van € 10.60 (incl BTW, online betaling, restitutie niet mogelijk).

Voor deelname is inschrijving verplicht.

Ga naar inschrijfformulier

Partners: