IN2LOTA

Voor het project IN2LOTA is NGN Products een samenwerking aangegaan met The Living Garden met als doel een nieuw duurzaam voer met alternatieve grondstoffen te ontwikkelen voor de kweek van de Lota Lota vissen.

Projectdoelstelling

NGN Products BV heeft een nieuwe technologie speciaal voor diervoeders ontwikkeld. Deze technologie wordt ook wel afgekort met de ‘SGM-technologie’. Met deze technologie kan een scala aan nieuwe diervoeders ontwikkeld worden.

Onze hypothese is dat met de nieuwe SGM technologie, NGN een nieuwe standaardvoer kan introduceren.

The living garden heeft als doel een duurzame Lota lota op de markt te brengen, waarbij de vis en grondstoffen milieuvriendelijk worden gekweekt. De vis wordt duurzaam voer gegeven ontwikkeld dor NGN Products. Naast het kweken van vis wil The Living Garden, ook alternatieve grondstoffen gaan kweken, zoals eendenkroos of algen die weer gebruikt kunnen worden voor het voer, naast de insecten.

In dit project is het doel om de productie van NGN op te schalen van laboratorium naar (pilot) plant, daarbij ook gebruik makend van de vochtrijke grondstoffen van The Living Garden zoals eendenkroos en algen. In de viskwekerij gaat de samenwerking tussen The Living Garden en NGN om het ontwikkelde voer te testen in vergelijking met controle voeders, en om een geschikt voersysteem voor het SGM voer te vinden. Op het gebied van grondstoffen kunnen beide bedrijven in de toekomst ook gaan samenwerken, waarbij The Living Garden eendenkroos en/of algen aan NGN kan gaan leveren.

Het project IN2LOTA is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu