Dinsdag 28 maart: de vijfde editie van het trendcollege Kennismaking met de insectenketen.

150211 Foto voor college (credits NGN)De vijfde editie van het trendcollege Kennismaking met de insectenketen vindt plaats op dinsdag 28 maart, aan de HAS in Den Bosch

Tijd

Het college start om 16.00 uur en eindigt om 20.00 uur.

Optioneel: aansluitend een rondleiding door de faciliteiten voor insectenkweek en verwerking bij HAS Hogeschool en de mogelijkheid tot netwerken.

Prijs

De kosten die verbonden zijn aan het deelnemen van dit trendcollege bedragen € 75,- (exclusief BTW)  en € 10,-  (exclusief BTW) aan cateringkosten.

Locatie

HAS Hogeschool
Onderwijsboulevard 221
5223 DE ‘s-Hertogenbosch

NU INSCHRIJVEN

De Nederlandse en Belgische insectenketen groeit. Insecten worden beschouwd als een veelbelovend en duurzaam ingrediënt voor feed en food.

Veel ondernemers zien dit als een kans. Dit college zal duidelijkheid verschaffen en antwoorden geven op echte ondernemersvragen. Vragen die aan de orde komen zijn onder andere: Hoe begin ik met insectenkweek? Welke insectensoort ga ik kweken? Wat heb ik daar voor nodig en waar kan ik een kijkje nemen? Ik schrijf een businessplan en waar vind ik de marktcijfers? Hoeveel ruimte heb ik nodig? Waar kan ik terecht voor relevante kennis?

De realiteit is dat de antwoorden niet op straat liggen, nog niet alles is tot in de puntjes uitgezocht en vastgelegd.

Onderwerpen

  1. Insecten en marktkansen: De route van niche product naar bulktoepassing.
  2. Insectenkweek: Stand van zaken productie en techniek.
  3. Randvoorwaarden: Wetgeving en kwaliteit.
  4. Starten in de insectenketen: Economie, praktijk, planning.

Dit college geeft een overzicht van aanwezige kennis en ervaring en geeft handvatten voor het starten van een commerciële insectenkweek. Uiteraard is er voldoende gelegenheid voor beantwoording van uw vragen. De cursus wordt gegeven door HAS Hogeschool en NGN. De cursus is opgezet in samenwerking met Venik, WUR en Insectpoint en wordt financieel mogelijk gemaakt door Ondernemerslift+ en HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen.