Wegens succes herhaald: 2e editie trendcollege Kennismaking met de insectenketen

Op 25 maart kwamen Nederlandse en Belgische ondernemers met interesse voor de insectensector bij elkaar. Wegens het grote aantal aanmelding, het succes en de hoge waardering door de deelnemers van de eerste uitvoering van het trendcollege Kennismaking met de insectenketen organiseert HAS Hogeschool in samenwerking met New Generation Nutrition (NGN) een 2e editie op 28 mei.

De Nederlandse en Belgische insectenketen groeit. Insecten worden beschouwt als een veelbelovend en duurzaam ingrediënt voor feed en food.

Veel ondernemers zien dit als een kans. Dit college zal duidelijkheid verschaffen en antwoorden geven op echte ondernemensvragen. Vragen die aan de orde komen zijn onder andere: Hoe begin in met insectenkweek? Welke insectensoort ga ik kweken? Wat heb ik daar voor nodig en waar kan ik een kijkje nemen? Ik schrijf een businessplan en waar vind ik de marktcijfers? Hoeveel ruimte heb ik nodig? Waar kan ik terecht voor relevante kennis?

De realiteit is dat de antwoorden niet op straat liggen, nog niet alles is tot in de puntjes uitgezocht en vastgelegd.

Onderwerpen

  1. Insecten en marktkansen: De route van niche product naar bulktoepassing
  2. Insectenkweek: Stand van zaken productie en techniek
  3. Randvoorwaarden: Wetgeving en kwaliteit
  4. Starten in de insectenketen: Economie, praktijk, planning

Dit college geeft een overzicht van aanwezige kennis en ervaring en geeft handvatten voor het starten van een commerciële insectenkweek. Uiteraard is er voldoende gelegenheid voor beantwoording van uw vragen. De cursus wordt gegeven door HAS Hogeschool en NGN. De cursus is opgezet in samenwerking met Venik, WUR en Insectpoint en wordt financieel mogelijk gemaakt door Ondernemerslift+ en HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen.

Tijd

Het college start om 16.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Optioneel: aansluitend een rondleiding door de praktijkfaciliteiten voor insectenkweek en verwerking bij HAS Hogeschool en er gelegenheid om te netwerken na afloop.

Prijs

De kosten die verbonden zijn aan dit trendcollege bedragen € 75,-  per deelnemer (excl. btw) en € 10,- cateringkosten (excl. btw)

Locatie

HAS Hogeschool Onderwijsboulevard 221 5223 DE ‘s-Hertogenbosch

NU INSCHRIJVEN

2 reacties op “28 mei; 2e editie trendcollege “Kennismaken met de insectenketen””

Reacties zijn gesloten.