Zacht Apenvoer met insecten


Primate Soft Flakes met insecten.

Verse en natte ingrediënten worden verwerkt tot smakelijke pellets met een vochtgehalte tussen 20% en 35%, waardoor ze zacht en flexibel zijn, commerciële diëten hebben een vochtgehalte van rond de 12%. Producten met een hoog vochtgehalte bevatten veel water oplosbare smaakmakers die het voer een meer uitgesproken smaak geven in vergelijking met droog voer. Het aminozuur en vetzuur samenstelling van insecten zijn over het algemeen aangegeven als voedzaam en gezond.


Voordelen van het gebruik van voeders met hoge vochtigheid zijn dat jonge dieren het voer gemakkelijker accepteren dan droge en harde korrels. Onlangs zijn deze voeders met insecten getest door doodshoofd aapjes in verschillende dierentuinen, de zachte korrels hadden de voorkeur boven de droge korrels. Veel literatuurbronnen ondersteunen het idee van een hogere voeropname en een lagere voerconversie met verhoogde vochtgehaltes in het voer.


Voor meer informatie kijk op http://www.kasperfaunafood.nl/producten/zoo-specialties/ de samenstelling kan hier gevonden worden. Om te bestellen kunt u contact opnemen met Mieke Vork.

New Generation Nutrition B.V. 2019 

feed the world now and in the future

NGN Pro-Active - NGN Products